När vi startade Mitt bästa LedarJag gjorde vi en långsiktig plan för hur vi ville utveckla företaget och våra ledarskapsutbildningar. Under det arbetet kom vi fram till vikten av att få fortsätta med vår egen personliga utveckling. Konkret innebar det möjligheten att ta egna ledaruppdrag i andra miljöer och organisationer parallellt med att fortsätta driva Mitt bästa LedarJag. Nu är detta cirka 6 år sedan och det har fungerat riktigt bra. Vi tror att vi blir bättre på att stödja och utveckla andras ledarskap om vi själva fortsätter att vara ledare. Tillsammans håller vi föreläsningar och utbildningar samt åtar oss konsultuppdrag. Vi väljer var och en vad vi vill göra utöver att jobba tillsammans. Detta ger en härlig variation som berikar. Vi tycker att det är en förmån att kunna engagera oss i flera uppdrag samtidigt.

Detta har säkert inneburit att vi har fått jobba hårdare. Men att kavla upp ärmarna är inget vi är rädda för. I detta inlägg tänkte vi presentera hur det ser ut för oss just nu. Därför delar vi några av våra bästa tips för att kunna hantera flera kul uppdrag parallellt och ändå få ihop livet med eget välmående och familj. För oss har det varit nödvändigt att ha tillgång till konkreta verktyg och en god struktur för att hantera våra olika roller. Helt enkelt stöd av ett bra självledarskap. Se tipsen längst ner. 

 

Annas nuvarande roller

Annas nuvarande roller utöver Mitt bästa LedarJag är att vara utvecklingsstrateg för Fritidsbanken Sverige, designer av egen kollektion Anna Lindberg, föreläsare och personlig coach. 

I Annas föreläsningar delar hon med sig av erfarenheter från sin aktiva karriär som elitidrottare och ger tips på flertalet verktyg för att människor ska hitta en balans mellan välmående och att samtidigt få ut sin fulla potential.

Som utvecklingsstrateg på Fritidsbanken hjälper Anna till att utveckla verksamheten som bidrar till mer fysisk aktivitet för alla genom gratis utlån av idrotts- och friluftsprylar i hela landet, från norr till söder.

Anna har gjort verklighet av sin dröm om att designa en egen badkollektion. Idag designar hon sin egen badkollektion som består av baddräkter till vuxna och barn samt badlakan och handhanddukar.

 

Sandras nuvarande roller

Sandras nuvarande roller utöver Mitt bästa LedarJag är att vara ordförande i Svenska Ridsportförbundet, ordförande i Future Kompetens och ordförande i Cleaning support samt konsult inom affärsutveckling.

Ridsporten har varit Sandras ledarskola genom livet och där intresset för ledarskap började. Sedan maj är hon ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Foto: Mattias Burling

Det som driver Sandra i rollen som ordförande i Future kompetens (kompetensförsörjning och bemanning) är att påverka och utveckla en bransch som har en mycket viktig funktion för många andra företag för att de ska lyckas i sina leveranser. 

Sandra uppskattar sin ordföranderoll i det lokala städbolaget Cleaning support. Arbetet handlar mycket om att bygga relationer på den lokala marknaden som består av både företag och privata kunder. Affärer som byggs av att leverera tjänster av god kvalitet som ger nöjda kunder.

 

Annas & Sandras bästa tips

Annas bästa tips för balans mellan välmående och samtidigt få ut sin fulla potential:

  • Våga vara bäst och ibland tillräckligt bra
  • Se till att skapa dig själv en bra struktur för att bli mer effektiv och frigöra tid till annat
  • Att använda framtiden som en påminnare att göra rätt saker här och nu

Sandras bästa tips för att få balans i sitt liv med flera olika roller:

  • Planera med god framförhållning – både arbete, familjeliv och egen träning
  • Våga ta hjälp av andra som finns runt omkring – delegera och nyttja teamet
  • Håll fast vid din återhämtning – både fysik och mental

 

Vid våra föreläsningar och utbildningar förmedlar vi kunskap som bygger på vetenskaplig grund tillsammans med våra egna erfarenheter och personliga berättelser.

 

Intresserad av att ta del av Mitt bästa LedarJag?

Varmt välkommen att ta kontakt med oss kring en förfrågan till ditt företag.

Till hösten 2023 finns det i nuläget följande tillfällen att anmäla sig till som enskild deltagare:

Chefsutbildning med start i oktober 2023

Att leda sig själv & att leda andra i Ängelholm den 18 oktober 2023