Idrottsledarutbildning

Personlig utveckling, ledarutveckling, anatomi & fysiologi och träningstips. Allt paketerat i en och samma dag. Sandra Ruuda, Anna Lindberg och Maria Werin erbjuder en heldagsutbildning för att utveckla föreningens ledare. Vi anpassar vår heldag till en specifik idrott eller genomför dagen riktat till olika idrotter. Vår heldagsutbildning kräver inga förkunskaper utan är applicerbar från grundnivå till elitnivå.

Dagens innehåll:

 

Personlig utveckling och ledarutveckling med Anna Lindberg och Sandra Ruuda

Mitt bästa LedarJag
Mitt bästa LedarJag bidrar till utveckling av människor och förmågan att leda sig själv och samarbeta med andra. Vår grundläggande filosofi är att grupper består av individer, som alla leder sig själva i samverkan med andra, oavsett nivå. Vi tror mycket på att utveckling sker genom att göra, precis som i idrotten, vi tränar för att utvecklas mot nästa nivå. Vi bidrar med konkreta verktyg som ska kunna hjälpa dig i din förflyttning och utveckling, från ord till handling. Ambitionen är att skapa hållbara individer som ständigt förbättras genom förbättrade prestationer, oavsett nivå och ambition.
För att du ska kunna prestera behöver du först få tillgång till dig själv och din fulla potential för att sedan kunna leda andra.

 

Teoripass med Maria Werin och praktiskt pass med Anna Lindberg

Anatomi och fysiologi, Marin Werin
Maria Werin anpassar sitt teoripass i anatomi och fysiologi utifrån deltagarna och vilken/vilka idrotter som finns representerade.
Passet innehåller följande:
Hur ska vi träna för att undvika skador?
Varför räcker det inte att bara utöva den specifika idrotten?
Vikten av att träna inifrån och ut.
Skaderisker Rehab – Prehab – Vanliga träningen

Praktiskt pass, Anna Lindberg
Vi går igenom en mängd övningar som ni sedan får med er hem och kan använda i er egen träningsmiljö. Övningarna är anpassade så att de ska passa oavsett nivå och ålder samt olika förutsättningar i träningsmiljön. Övningarna går att genomföra i den allra enklaste träningsmiljön.

Följande övningar ingår i övningsbanken:
• Rörlighetsövningar
• Färdiga program med rörlighetsövningar
• Övningar med egen kroppsvikt
• Färdiga program med övningar med egen kroppsvikt
• ”Jättebolls” övningar
• Färdiga program med ”Jätteboll”
• Ribbstolsövningar
• Pallövningar
• Färdiga program med pallövningar
• Uppvärmningsövningar

Denna utbildning genomför vi tillsammans med Maria Werin.

Maria Werin
Maria är Leg. Fysioterapeut och arbetar sen 14 år på idrottsskadekliniken Capio Artro Clinic i Stockholm. Hon är specialist inom Idrottsmedicin och Ortopedisk Manuell Terapi och doktorand vid Gent Universitet, Belgien. Maria är före detta elitidrottare i fäktning. Hon var med i junior och seniorlandslaget och representerade Sverige vid ett antal junior och senior VM. Hon har erfarenheter från flertalet idrotter där hon varit engagerad som fysio på elitnivå. Under många år var Maria ansvarig för simhoppslandslagets medicinska team.

Utbildningen kan bokas av förening, distrikt, förbund eller RF-SISU. Välkommen att kontakta oss om ni är intresserade.